srpskibritish
Web prezentacija je optimizovana za Firefox i Operu

Usluge

Pogledajte našu
trenutnu ponudu proizvoda

kontaktirajte nas

I proširite Vaše
poslovanje na pravi način

ISO standard
i Kablprojekt


Kablprojekt je sertifikovan po standardu SRPS ISO 9001:2008 u domenu projektovanja i izgradnje telekomunikacijonih sistema
i gasnih mreža kao i za uvoz i veleprodaju materijala i opreme.

pdf referenc lista (108kb)

Ukoliko nemate Adobe reader za gledanje ove vrste fajlova možete ga preuzeti ovde

Kablprojekt

Kablprojekt svoju delatnost od osnivanja 31.01.1990. godine prevashodno zasniva na projektovanju i izvođenju radova u domenu telekomunikacija. Za gotovo 20 godina postojanja izrasli smo u srednje preduzeće sa preko 110 zaposlenih i u svojoj oblasti nalazimo se među vodećim kompanijama u zemlji.   Osnovnu delatnost preduzeća čine projektovanje i izvođenje građevinskih, montažnih i instalaterskih radova. Tu spadaju: projektovanje i izgradnja pristupnih i transportnih mreža po bakarnim i optičkim kablovima, projektovanje i izgradnja kablovske TK kanalizacije, hibridnih fiber-koaksijalnih sistema (KDS) i sistema za monitoring termoslike elektroenergetskih kablova. Zapošljavanjem radnika mašinske struka, obukom zaposlenih i nabavkom potrebnih mašina i opreme proširili smo delatnost našeg preduzeća i osposobili se za izvođenje građevinskih i mašinskih radova na izgradnji distributivne gasne mreže i kućnih gasnih priključaka.

U toku dosadašnjeg rada privredno društvo Kablprojekt je ostvarilo uspešnu saradnju kako sa domaćim tako i sa inostranim renomiranim preduzećima kao što su: Telekom Srbija, PTT, Elektrodistribucija Beograd, Beogradski vodovod i kanalizacija, Elektromreža Srbije, Yugorosgaz, Srbijagas, Vojska Srbije, Kontrola leta, Elektrotehnički institut Nikola Tesla, Eunet, YUBC system, Imel, GTC, European Construction, Plumett, FiberFab i mnogim drugim preduzećima. Od inopartnera posebno izdvajamo preduzeća „Prysmian cables and systems“ iz Italije i „Gabo Systemtechnik“ G.m.b.H. iz Nemačke. „Prysmian“ odnosno nekadašnji „Pirelli“ naš je dugogodišnji partner u nabavci svih tipova kako telekomunikacionih tako i energetskih kablova, značajan partner u instalaciji mikrokablova i saradnik u nalaženju najpraktičnijih rešenja za širokopojasni korisnički pristup - X-DSL i Fiber to the home rešenja. „Gabo Systemtechnik“ je preduzeće koje sa bavi proizvodnjom polietilenskih i polibutenskih komponenata za potrebe telekomunikacija (Gabocom), sistema grejanja i vodosnabdevanja.

Kompletna paleta optičkih kablova i različitih tipova vlakana Prysmian-a, kao i PE i PEHD komponente Gabocom-a za ugradnju u okviru telekomunikacionih sistema Srbije sertifikovani su od strane ZJPTT odn. Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel).
Kablprojekt je među prvima, pre skoro 4 godine, razmatrao i eksperimentalno isprobao tehniku uduvavanja kabla u zauzetu cev, kao i tehniku uduvavanja tzv. mikrocevi i mikrokabla. Ovom tehnikom smo potpuno ovladali i za potrebe izvođenja radova na izgradnji optičkih mikrokablova nabavljena ja sva potrebna oprema.

Najbolji put ka ostvarenju naših ciljeva vidimo pre svega:

  • U kvalitetnom izvođenju radova, u skladu sa ugovorenim rokovima, uz primenu zakonske regulative, važećih tehničkih propisa i standarda
  • U profesionalnom odnosu prema radu kojim se trudimo da opravdano poverenje investitora, poslovnih partnera i krajnjih korisnika usluga
  • U zapošljavanju mladih, sposobnih i ambicioznih kadrova

Uspešnost naše kompanije ne prepuštamo slučaju, trudimo se da stvorimo prijatan radni ambijent, da stalno unapređujemo rukovođenje praćenje i analizu procesa našeg preduzeća, da negovanjem i unapređivanjem partnerskih odnosa sa investitorima i dobavljačima, obezbedimo kvalitetno i efikasno projektovanje i izvođenje radova.
Radujemo se daljoj uspešnoj saradnji i novim izazovima u radu!

Liderstvo i inovacije:
Nabavka i montaža minikablova - korak napred u susret FttH mreži

Kablprojekt u Srbiji važi za lidera u domenu mikrokabliranja. Optički minikablovi ATC Železnik – ATC Kijevo, ATC Bežanija – ATC Čukarica – ATC Železnik i N21 (Kruševac – Pojate) – ČC Ćićevac prve su i, za sada i jedine optičke relacije na kojima je dogradnja postojećih kapaciteta izvršena polaganjem optičkih minikablova.

Prevazilaženje „poslednje milje“ glavna je tema savremenog telekomunikacionog društva. Fiber to the Building (FttB) nije budućnost, FttB je sadašnjost! Kablprojekt je projektovao i izveo radove na izgradnji pristupne optičke mreže do svakog od objekata u Univerzitetskom selu u Bloku 67.

Kablprojekt izveo je radove na delu sistema daljinskog praćenja i kontrole potrošnje vode za potrebe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Ovakav koncept nadzora sistema veliki je korak ka savremenom načinu kontrole potrošnje i sprečavanju nepotrebnih gubitaka ovog životno značajnog resursa!

Kablprojekt u Republici Srpskoj
Privredno društvo “Kablprojekt” d.o.o. Banja Luka osnovano je početkom 2009. godine. Sedište je u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića 177. Osnivač i vlasnik 100% kapitala je “Kablprojekt”d.o.o. Beograd. Kablprojekt d.o.o. Banja Luka se bavi istim delatnostima kao osnivač i u svom radu  se, pre svega, oslanja na znanje i iskustvo stečeno kroz rad u Republici Srbiji. Cilj društva je očuvanje tržišnog položaja u Republici Srpskoj i BIH kao i aktivno učesće u promovisanju i implementaciji novih tehnologija i znanja stačenih u dosadašnjem radu.

Sistem menadžmenta kvalitetom: SRPS ISO 9001:2001

U svim oblastima naše delatnosti i poslovne politike korisnik je na prvom mestu, trudimo se da poslovne ideje i očekivanja naših korisnika ne samo zadovoljimo, već predvidimo i prevaziđemo.

Misija Kablprojekta:

Da svojim radom doprinese izgradnji i održavanju moderne infrastrukture: telekomunikacione, elektroenergetske, gasne i vodovodne infrastrukture u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Vizija Kablprojekta:

Vizija Kablprojekta je da bude savremeno organizovana, inovativna organizacija koja će ulaganjem u znanje zaposlenih i stalnim podizanjem kvaliteta imati lidersku ulogu u razvoju infrastrukturne mreže.